Afbeelding
Foto:

Landschapsparade in Kekerdom

KEKERDOM - Kom naar hét buitenfestival op 9 september in de gemeente Berg en Dal. Dit jaar zijn we te gast in het dorp Kekerdom én in de omringende riviernatuur. Samen met Staatsbosbeheer vieren we 25 jaar natuurontwikkeling in de Millingerwaard.

Het wordt een dag voor jong en oud om op pad te gaan en actief bezig te zijn in de natuur. Specialisten op het gebied van vogels, planten, insecten, grote grazers, bevers en vlinders staan klaar om de dag tot een echte belevenis te maken. Ook de natuur van de dijk doet mee. De schaapherder laat zien wat twintig jaar beheer heeft opgeleverd; bloemrijke veilige dijken die een eldorado zijn voor insecten.

Activiteiten voor kinderen zijn allemaal dichtbij en op het festivalterrein. Kastelen bouwen in een enorme zandbak, hutten bouwen in het wilgenbos, een ontdekkingstocht naar de waterdiertjes en knutselen met materialen uit de natuur.

De ontvangst van bezoekers is op het centraal gelegen festivalterrein aan de dijk tegenover de kerk. De informatiebalie beschikt over het totale programma, ook voor Open Monumentendag en de groene ontmoetingsplek 't Haonehart en wijst de weg naar de activiteiten. Het terrein is open vanaf 10.00 uur. Er is een terras met eten en drinken uit de streek. Een lint van kramen met streekproducten en natuurinformatie verbindt de locaties op en om de dijk.

Op de website www.landschapsparade.nl leest u meer over het uitgebreide programma en bereikbaarheid. Tot aan 9 september verschijnen er nieuwe activiteiten. Te volgen op facebook.