't Haonehart
't Haonehart eigen materiaal

Landschapsparade op 't Haonehart

KEKERDOM - Op zondag 9 september van 11:00 tot 17:00 uur viert Staatsbosbeheer het 25-jarig bestaan van natuurgebied De Millingerwaard met de Landschapsparade. Natuurlijk is er ook op ’t Haonehart, de groene ontmoetingsplaats, van alles te doen.

Onder het genot van een hapje en een drankje kun je daar genieten van muziek: Anne Bolhuis (meeslepende ballads van Tom Waits), Real Imitation (weergaloze jaren ’60-muziek), Twee Violen en een Bas (een gevoelige snaar voor iedereen), ’t Hartkoor (smartlappen en levensliederen uit de polder) en – last but not least - Duo Die Kant (een nostalgische bijdrage van een onovertroffen duo).

Kinderen kunnen spelen op een springkussen, een ritje op een pony maken, zich laten schminken of knutselen. Deze dag zal ook het Kekerommetje – een beweegroute door Kekerdom – officieel geopend worden door de wethouder. De Boerensportclub bouwt een levende piramide. In het Kulturhus wordt een historische film getoond over de Stenenmakers uit de polder en lezingen over dit onderwerp verzorgd door Johan Bekhuis. Ook zijn er activiteiten op het schoolplein van de Laurentiusschool.

Op het festivalterrein tegenover de kerk zijn kraampjes met streekproducten en informatie over natuur met diverse excursies door de polder. Ook in de Kekerdomse molen is een feestprogramma. Bij de kerk wordt het jaarlijkse Oogstfeest gevierd. Kekerdom is op deze dag gesloten voor doorgaand verkeer. Het zonnetreintje zorgt voor het vervoer vanaf het parkeerterrein en tussen de diverse feestlocaties. Het officiële programma wordt binnenkort bekend gemaakt.