Koning Eric ten Westeneind, burgemeester Arno Verhoeven, koningin Gemma ten Westeneind. (foto: Michael Makaaij)
Koning Eric ten Westeneind, burgemeester Arno Verhoeven, koningin Gemma ten Westeneind. (foto: Michael Makaaij) Michael Makaaij

Koningspaar OEV bij Europees Schutterstreffen in Neer

MILLINGEN - In het weekend van 17 - 19 augustus vond in Neer het Europees schutterstreffen plaats.

Het nieuwe koningspaar Eric en Gemma ten Westeneind hebben dan ook gebruik gemaakt om daar het hele weekend bij aanwezig te zijn. Op vrijdag de officiële opening met het vlag hijsen en daarna een feestavond. Op de zaterdag heeft Eric zelfs mee geschoten om de titel Europees Koning. Aan deze wedstrijd deden ongeveer 470 koningen mee uit geheel Europa, uit Nederland alleen al 174 koningen(innen).

Na de inhuldiging en heilige mis voor de nieuwe koning en jeugdkoning was het tijd voor het koningsbal. Wat een schitterende avond was, alle dagen muziek uit Limburg waarbij zelfs Marleen Rutten -oftewel de Nederlandse Helene Fischer zoals zij zong- de tent helemaal op de kop zette.

Op zondag 19 augustus deden meer als 500 schutterijen en gilden uit Europa mee aan de optocht en het defilé door Neer. De dag werd afgesloten met de overdracht aan de volgende vereniging en dat zal in 2021 plaats vinden in Deinze België. Als afsluiting werd de Brabantse opmars nog gedaan. Dit weekend zijn er ongeveer 55000 bezoekers geweest.

En wat is het mooiste als Millingenaren dat je het hele weekend ook met Arno Verhoeven mag vertoeven. OEV heeft met het koningspaar weer een schitterend weekend gehad en gaat zich nu op maken voor het Federatieve concours in Pannerden op 9 september.