Wekelijkse bingo

in Groesbeek

GROESBEEK – Iedere donderdagavond wordt er in De Mallemolen aan de Kloosterstraat 11 in Groesbeek een bingo gehouden.

Iedere donderdagavond is de hoofdprijs liefst 250 euro en kan de jackpot oplopen tot 400 euro. Als de jackpot met een hoogte van 400 euro nog niet gesneuveld is dan worden er vier extra rondes van ieder 100 euro gespeeld. De opbrengst van deze bingoavonden wordt verdeeld over zes verenigingen. De zaal van De Mallemolen is iedere donderdagavond al om 19.00 uur geopend. Het spel begint om 20.00 uur. Iedereen is welkom op deze wekelijkse bingoavond.

Orgelconcert

in Kekerdom

KEKERDOM - Het eerstvolgende concert van de grensoverschrijdende orgelkring Musica Sacra in De Duffelt zal gehouden worden op zondag 2 september om 19.30 uur in de Sint-Laurentiuskerk in Kekerdom.

Op het programma staan werken uit verschillende stijlperioden voor dwarsfluit en orgel. Zij worden uitgevoerd door het goed op elkaar ingespeelde duo Anna Hendriksen en Michael Behrendt. Hendriksen studeerde, na het voltooien van haar studie aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf, muziekpedagogie bij prof. Evelin Degen. Vervolgens voltooide zij haar muzikale vorming met de vervolgopleiding (Aufbaustudiengang) 'Künstlerische Instrumentalausbildung' bij Prof. Michael Faust. Sinds 2012 vormt zij een duo met Michael Behrendt.

Behrendt studeerde kerkmuziek aan de Folkwang Hochschule voor muziek in Essen, nadat hij het c-examen kerkmuziek met afsluitend examen behaald had. Zijn docent voor orgel aldaar was prof. Gisbert Schneider. Na afloop van zijn studie kerkmuziek met bijbehorend a-examen werd hij cantororganist van de Willibrordparochie in Kleef, later ook nog bij de Unterstadtkirche in Kleef.

De toegang tot het concert is gratis, maar bij de uitgang bestaat de mogelijkheid ter bestrijding van de kosten de collectebus te vullen.