(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

De Voltreffer: het speciaal biertje

ter ere van 100-jarige De Treffers

GROESBEEK – Het is eindelijk zover: het speciaal biertje – een idee van de jubileumcommissie van De Treffers – is gebrouwen door brouwerij D'n Drul aan de Dorpsstraat in Groesbeek en heeft onlangs zijn levenslicht gezien. Het biertje zacht van smaak en een fruitige smaak is gebrouwen ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van De Treffers en heeft de gepaste naam gekregen 'De Voltreffer'.

Voordat het biertje van 6,5 procent het levenslicht heeft gezien is er al ruim duizend flesjes aan de man en bedrijf gebracht tijdens een onlangs gehouden veilingavond in het clubgebouw van De Treffers. De Voltreffer is een geschenkverpakking geworden met zes flesjes Voltreffer, speciaal glas en een opener, alle voorzien van een jubileumopdruk. Dit setje kost in totaal 27,50 euro, maar uiteraard zijn de flesjes ook afzonderlijk te koop, evenals de glazen en opener.

Voorzitter Bert Janssen heeft donderdagmiddag samen met Roland Boschman en Tim Janssen van de jubileumcommissie de eerste Voltreffer geproefd. Volgens Bert Janssen zullen de fijnproevers er met volle teugen van gaan genieten want het is een toegankelijk biertje waar je moeilijk vanaf kunt blijven. De naam van het biertje 'De Voltreffer' is bedacht door Ingrid Janssen, eveneens lid van de jubileumcommissie van De Treffers. Momenteel is brouwer Roland Boschman van Brouwerij D'n Drul al bezig om de volgende 1.000 liter te brouwen. Want het is gewoon niet aan te slepen, laat Roland Boschman desgevraagd weten.