(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten)

Nodige belangstelling bij kastanjeboom in Groesbeek

Jezusbeeld: het geheim van De Kamp

GROESBEEK – Menige wandelaar die die via de wandelroute langs De Kamp loopt staat er stil bij. Een oud Jezusbeeld dat tegen een oeroude tamme kastanjeboom aan staat en de wandelaars aankijkt.

Het zijn vooral de wandelaars die het Pieterburenpad lopen. Zij kunnen haast niet om het beeld heen. En ook automobilisten die het beeld zien staan, keren de auto of komen er de volgende dag voor terug, aldus Lisanne Kaal. Het beeld werd door haar vader Tonnie Kaal in het schuurtje bij de oude woning van opa en oma aangetroffen aan De Kamp 17 in Groesbeek.

"Tonnie besloot het beeld (zonder handen en het mist de nodige verf) tegen de kastanje boom te plaatsen en daar staat het beeld nu al ruim twee jaar", aldus Lisanne. "Wij gingen ervan uit dat het beeld wel door iemand mee zou worden genomen maar niets is minder waar. Het is een ware bezienswaardigheid in De Kamp geworden. Wandelaars staan er even stil bij en voordat ze weer verder lopen strijken ze over het hoofd van het beeld en zoals al verteld: automobilisten komen er voor terug. Wij zullen echter nooit weten wat het beeld voor opa en oma betekend heeft. Dat geheim heeft oma Annie drie jaar geleden mee het graf in genomen", aldus Lisanne Kaal. Onder op het beeld staat 'Venite Ad Me Omnes' gegraveerd.