Marcel met zijn Mattie
Marcel met zijn Mattie

Ingezonden brief

Mijn mattie Roy is er niet meer

Op 7 oktober 2017 overleed mijn maatje, mijn 'mattie', Roy Leenders uit Groesbeek aan de gevolgen van de dodelijke spierziekte van Duchenne. Roy was jarenlang het boegbeeld van de Mudhunters4Duchenne. Roy werd 37 jaar. De wens van Roy was, zoals hij in zijn testament heeft vermeld, dat hij 3000 euro zou sponsoren zodat Marcel, van de Mudhunters4Duchenne, ook dit jaar weer kan gaan fietsen voor onderzoek om de spierziekte van Duchenne uit de wereld te helpen. Het zal hierdoor dit jaar een extra beladen tocht gaan worden voor de Mudhunters.

De Heroes bestaan uit 65 teams, waaronder de Mudhunters4Duchenne. Elke mountainbiker zal een sponsorbedrag van 2500 en inschrijfkosten van 395 euro bij elkaar moeten verzamelen via sponsoring en dergelijke en mee moeten brengen om deel te kunnen nemen aan deze zware tocht. De netto-opbrengst gaat naar onderzoek naar deze wrede spierziekte. Voor de 13e keer gaan dan 268 Duchenne Heroes van start in zuidoost-België. De helden fietsen in een loodzware mountainbiketocht via Luxemburg en Duitsland naar Nederland. Zij fietsen voor Duchenne-patiënten 500 of 700 kilometer in 7 dagen door 4 verschillende landen om geld in te zamelen voor onderzoek naar deze ernstige spierziekte. De mountainbikers zullen zich vanaf 9 tot en met 15 september in het zweet en modder gaan werken voor de Duchenne-patiënten.

De grote binnenkomst en finish van de Duchenne Heroes is in Eindhoven. Hier worden de Heroes op zaterdagmiddag 15 september verwacht.

J.T.P.M. Leenders