(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Na de eerste dans waren Jaap en Corry van Elst-Huijbers onafscheidelijk

GROESBEEK – Het was op de Overasseltse kermis dat is nu 63 jaar geleden dat de Groesbeker Jaap van Elst op de Overasseltse kermis Corry Huijbers ten dans vroeg dat weten beiden nog als de dag van vandaag te herinneren.

Jaap was toentertijd werkzaam op de verzinkerij in Mook waar Corry's broer voorman was. Toen hij op en zaterdagmiddag zijn voorman een bezoek bracht, ontdekte hij Corry die in de tuin bezig was. Tijdens de Overasseltse kermis zag Jaap zijn kans schoon en vroeg Corry ten dans en vanaf die dag waren Jaap en Corry onafscheidelijk. Het was met recht liefde op het eerste gezicht, aldus Jaap en Corry. In augustus 1958 is het stel in Nijmegen getrouwd, omdat de moeder van Corry daar woonde en ze zijn gaan inwonen bij de ouders van Jaap aan de Koningin Wilhelminaweg in Groesbeek.

In 1975 hebben ze een huis gekocht aan de Jacob Marisweg eveneens in Groesbeek en wonen sinds 2000 in een seniorenwoning aan de Ruyterstraat. Jaap heeft in zijn leven diverse werknemers gehad zoals de verzinkerij in Mook, De Alde Kruk in Milsbeek, PTT, Augustinusstichting in Gennep als groepsleider en als docent bij de ROC in Tiel. Corry heeft na de huishoudschool op diverse plaatsen in Groesbeek gewerkt als hulp in de huishouding waar zij tevens ook voor het gezin zorgdroeg.

Het paar heeft twee zonen en een dochter gekregen en zeven kleinkinderen. De hobby's van Corry was sporten bij gymclub De Vosjes, fietsen en als vrijwilligster bij de dagopvang van Forte Welzijn. Jaaps hobby was ook gymmen bij sportclub Het Buikje en fietsen. Daarnaast haalt en brengt Jaap al 26 jaar mensen naar en van de dagopvang. Ook speelt Jaap al 25 jaar kruusjassen in De Meent en zingt bij De Zingende Heuvelen. Verder was hij ruim 40 jaar actief lid van de Rode Kruis afdeling Groesbeek. In 1976 deed de afdeling Groesbeek mee aan het Kampioenschap van Nederland voor ploegen hulpverlening waar de Groesbeekse afdeling de derde plaats wist te bemachtigen en Jaap werd met zijn commandanten liefst eerste. Samen waren ze ook de steunpilaren van het Sinterklaas– en Oranjecomité.

Zowel Jaap als Corry hebben beiden voor hun vele vrijwilligerswerk een Koninklijke Onderscheiding mogen ontvangen als lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Slinkman kwam het diamanten paar feliciteren met een ingelijste trouwacte uit 1958 en een bloementaart. Ook Commissaris van de Koning van Gelderland Clemens Cornielje en Koning Willem-Alexander hebben het paar schriftelijk gefeliciteerd.