Katwijk te sterk

voor De Treffers

GROESBEEK – Neen, een verrassing zat er dit keer niet in. Katwijk was eenvoudigweg een maatje te groot voor De Treffers. De eindstand van 1-4 was allesbehalve geflatteerd. Maar nog geen man overboord. Waarschijnlijk hadden de Groesbekers de zwaarst denkbare start. Wel zal er de komende weken met meer overtuiging gevoetbald moeten worden om tot een beter resultaat te komen.

De start van de mannen uit Katwijk was overdonderend, na vijf minuten was het al 0-1 toen Mamedov uit een vrije trap op de rand van het strafschopgebied de bal fraai over de muur in het doel krulde. Voordien had Blokland al een geweldige mogelijkheid, zijn kopbal ging voorlangs. Arda Havar leek de roodzwarten vrij snel weer op gelijke hoogte te brengen, maar zijn schot ging naast. In de negentiende minuut bracht Hilterman de stand op 0-2. De Groesbekers kwamen te kort. Pijnlijk was dat zij er zich naar het leek, soms te gemakkelijk bij neer legden.

Katwijk deed het niet alleen voetballend beter, maar speelde ook met meer geloof en overtuiging. Het derde Katwijkse doelpunt viel in de 41ste minuut uit een hoekschop. In de 54ste minuut nam Mengerink de bal op de pantoffel en zorgde daarmee voor de 0-4, waardoor een afslachting in het verschiet leek. Maar de roodzwarten konden zelfs nog iets terug doen toen een geslaagde aanval van Coen Maertzdorf de bal voor het doel bracht en slecht werd weggewerkt, waardoor Havar kon uithalen en de bal binnen kon schieten 1-4, dat was ook de eindstand.