(foto: M. Deeleman)
(foto: M. Deeleman) Foto:

Expositie in Berg en Dal

BERG EN DAL - In zijn atelier en tuin aan de Oude Kleefsebaan te Berg en Dal exposeert kunstenaar Marc Deeleman recent werk in cortenstaal. Gastexposant Clim van Swelm toont een selectie van haar schilderijen in het atelier.

Marc Deeleman werkte aanvankelijk met brons. De laatste zes jaar is hij zich steeds meer gaan toeleggen op werken met cortenstaal als basis voor zijn beelden. Deeleman denkt in vlakken, lijnen en structuren, hieruit ontstaan organisch gevormde werken, en minimalistisch vormgegeven dierfiguren.

Clim van Swelm is na haar studie ontwerpen (1981) aan de Kunstacademie te Arnhem inmiddels al meer dan 35 jaar werkzaam als autonoom kunstenaar. Over haar werkwijze zegt ze zelf: “Wanneer ik precies weet wat ik schilderen wil, verlies ik mijn interesse.”

Haar doeken ontstaan dan ook impulsief en met een zekere onvoorspelbaarheid. Aan een bepaalde stijl of school acht ze zich niet gebonden, hoewel het erop lijkt, dat ze steeds abstracter gaat schilderen, waarbij ze overigens voortdurend op zoek blijft naar nieuwe wegen.

Een belangrijke bron van inspiratie is qua onderwerp de natuur, met bijzondere aandacht voor water, lucht en alles wat groeit en bloeit.

Geopend op zaterdag en zondag, 15/16 en 22/23 september van 11.00 – 17.00 uur op de locatie Oude Kleefsebaan 15, Berg en Dal. (marcdeeleman.exto.nl)