Het Palestijns-Israëlisch conflict duurt inmiddels al 70 jaar.
Het Palestijns-Israëlisch conflict duurt inmiddels al 70 jaar.

Oud-premier Dries van Agt geeft college in Bibliotheek Beek-Ubbergen

BEEK-UBBERGEN - Op woensdag 12 september komt oud-premier Dries van Agt naar de Bibliotheek Beek-Ubbergen. Van 20.00 tot 21.30 uur geeft hij een college over de geschiedenis van het Palestijns-Israëlisch conflict. Zijn college is onderdeel van de reeks 'Universiteit van Beek'.

Dries van Agt was in de jaren tachtig van de vorige eeuw premier van Nederland. Hij staat bekend als een begenadigd verteller met een bijzonder taalgebruik. Van Agt heeft zich altijd erg betrokken gevoeld bij het Palestijns-Israëlisch conflict. In zijn college behandelt hij de geschiedenis van dit slepende conflict. Door het gecompliceerde karakter ervan lijkt de oplossing verder weg dan ooit.

De Universiteit van Beek laat regionale experts aan het woord. De colleges in de bibliotheek bieden je de mogelijkheid je te verdiepen in uiteenlopende onderwerpen en mensen uit de regio te ontmoeten. Bibliotheekleden en studenten betalen 2,50, overige bezoekers kopen een kaartje voor 4 euro. Koop je kaartje vooraf in de bibliotheek of via www.obgz.nl/universiteiten.