Herdenking bevrijding van Beek

BEEK - Maandag 17 september vindt weer de herdenking van de bevrijding van Beek en plaats. Beginnend met een Oecumenische kerkdienst in de R.K. Bartholomaeus-kerk wordt deze herdenking om 19:55 uur bij de monumenten aan het John P. Foley-plantsoen gehouden.

De dienst begint om 19:00 uur en wordt geleid door pastoor Henk Janssen en dominee Peter van der Vange. Het Gemengd Koor, onder leiding van organist Cor van Wageningen, zorgt voor de muzikale ondersteuning. De Beekse schutterij BUB zal traditioneel ook bij deze dienst aanwezig zijn.

Tijdens de herdenkingsbijeenkomst bij de monumenten zullen vertegenwoordigers van het College van B & W van de gemeente Berg en Dal en van de gemeente Kranenburg spreken. Leerlingen van de basisschool De Biezenkamp en de Havo Notre Dame des Anges zullen een bijdrage leveren. Harmonie K.N.A. uit Beek verzorgt hierbij de muzikale ondersteuning.

Leerlingen basisschool actief betrokken

Op maandag 17 september gaan dit jaar ook weer de leerlingen van groep 8 van de basisschool De Biezenkamp uit Beek herdenken dat, dankzij deze operatie Market Garden, hier het einde van de Tweede Wereldoorlog werd ingezet. Zij doen dat samen met leerlingen van de Euregio Realschule uit het naburige Kranenburg (D). Nadat de leerlingen het nodige is verteld over WO II, door ooggetuigen, gaan zij op pad richting de Duivelsberg. Ze lopen voor een deel de route die John Foley en zijn mannen toen ook hebben afgelegd en bekijken onderweg de nog altijd zichtbare schuttersputten. De leerlingen van De Biezenkamp zijn overigens ook actief betrokken bij de zorg voor de beide oorlogsmonumenten.