Bevrijdingsmuseum de lucht in!

GROESBEEK - Van vrijdag 14 - zondag 16 september: Het Bevrijdingsmuseum de lucht in!

De gehele dag is er een demonstratie van zend- en ontvangstapparatuur uit de oorlogstijd met fraaie pronkstukken van verbindingsmiddelen uit de jaren '40. Dagelijks doorlopend programma van 10.00-17.00 uur (op zondag van 12.00-17.00 uur) op het buitenterrein van het Bevrijdingsmuseum.

De standaard tarieven Bevrijdingsmuseum worden gehanteerd en de Museumkaart is geldig.

Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 is gevestigd aan de Wylerbaan 4 in Groesbeek.

Grenzeloos leven:
Een inspiratiedag over onze eindigheid

GROESBEEK – We worden ouder dan ooit en de medische wetenschap kan ons langer dan ooit in leven houden. Nooit eerder in de geschiedenis moesten zoveel mensen nadenken over de manier van oud worden, de grens van het leven en hoe ze daarmee om willen gaan.

Het leven en levenseinde roepen niet alleen medische en juridische vragen op, maar vooral levensvragen; vragen die we ons zelf stellen en waar we samen met anderen onze weg in willen zoeken. Op donderdag 1 november organiseren Dominicanenklooster Huissen, KBO, PCOB, KBO Gelderland het project 'Van betekenis tot het einde' (www.ikwilmetjepraten.nl) een inspiratiedag in het denken en voelen over leven en eindigheid. Dat wordt gedaan samen met mensen die de aanwezigen daarbij inspireren, informeren en stil laten worden, maar ook het in gesprek brengen, laten schrijven en zingen. Zoals Ivan Wolffers, die ondanks zijn ziekte volop leeft en Claartje Kruijff (Theologe des Vaderlands). Zij zullen, naast anderen, het thema levensvragen met de aanwezigen verkennen en verdiepen. Dat gebeurt op 1 november van 09.45 tot 16.30 uur in het Dominicanenklooster Huissen aan de Stadsdam 1 in Huissen.

De kosten bedragen tien euro per persoon inclusief lunch, koffie en thee (niet-leden van de KBO betalen 25 euro per persoon). Leden van KBO Groesbeek De Horst kunnen een mail sturen naar Wim Moll (w.moll@kpnmail.nl) of telefonisch contact met hem opnemen: 024 3974353. Aanmelden kan via receptie Dominicanenklooster of online www.kloosterhuissen.nl.