Welk team wordt schaakkampioen

van Berg en Dal?

REGIO - Wordt team Beek of team Leuth dit jaar Schaakkampioen van Berg en Dal? Dit hoeft geen science fiction te zijn. De voorzitter van Schaakclub Millingen aan de Rijn René Severijnen heeft er wel oren naar en wil met het bestuur serieus zijn schouders zetten onder dit plan.

Het idee is heel eenvoudig. Alle deelgemeenten leveren een schaakploeg van drie of vier schakers. Zij gaan onderling strijden om de titel 'Schaakkampioen van Berg en Dal' in een gezellige avondcompetitie. Ieder team kiest met zijn tegenspelers telkens een avond binnen twee weken en een plaats om de wedstrijd te spelen. De burgemeester wordt gevraagd aan het eind van het seizoen de beker uit te reiken.

"Wie helpt ons om dit plan te realiseren. We zoeken in iedere deelgemeente een of meer contactpersonen om samen met hen dit leuke idee handen en voeten te geven. Kortom schaakvrienden uit Beek, Berg en Dal, Breedeweg, Erlecom, Groesbeek, Heilig Landstichting, de Horst, Kekerdom, Leuth, Ooij, Persingen en Ubbergen, meld je aan als je met Schaakvereniging Millingen aan de Rijn, mee wil bouwen aan dit plan.

Je kunt je liefst -via email- aanmelden bij de voorzitter van de schaakclub Millingen aan de Rijn: René Severijnen. Zijn emailadres is reneseverijnen@gmail.com. Wil je eerst meer weten voor je je aanmeldt, dan kun je hem altijd bellen op 0481 433342 of 06 16666305. Begin oktober zullen we een vergadering met de contactpersonen beleggen om ons plan verder gezamenlijk vorm te geven."