Camerata RCO Amsterdam. (foto: Hans van der Woerd)
Camerata RCO Amsterdam. (foto: Hans van der Woerd)

Topmusici in

de Sint-Bartholomaeuskerk Beek

BEEK - Op zondag 16 september presenteert de Mozart(k)ring Gelre -Niederrhein zich met het crème de la crème. Voor het vijfde concert in 2018 komt Camerata RCO, musici van het Koninklijk Concertgebouworkest naar de gemeente Berg en Dal.

De aanvoerder van dit prachtige ensemble, Marc Daniël van Biemen – viool studeerde ondermeer bij Jaap van Zweden en Herman Krebbers. Na deelname aan de orkestacademie van de Berliner Philharmoniker is Marc sinds 2012 eerste violist bij KCO. Hein Wiedijk – klarinet studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Naast zijn liefde voor het orkest speelt Hein graag kamermuziek, onder andere van Mozart en tijdgenoten. Annebeth Webb – viool sloot haar studie af bij Herman Krebbers. Masterclasses volgde ze bij Jean Kantorow, en Yfrah Neaman. Jeroen Woudstra – altviool studeerde aan de Mozart Academy in Krakau bij Ch. Szigmundy en N. Imai. Johan van Iersel – cello studeerde bij Elias Arizcuren aan het Utrechts Conservatorium waar hij in 1995 met onderscheiding afstudeerde. Hij volgde masterclasses bij M. Rostropovich.

Het programma staat in het teken van de jaarlijkse Mozartdag van de Mozart(k)ring, met muziek van J.N. Hummel: Klarinetkwartet in Es (1807) van A. Dvorák het Terzet voor strijkers in C, opus 74 (1887).

Als grande finale is er het prachtige Klarinetkwintet in A, KV 581 (1789) van W. A. Mozart. Het concert is zondag 16 september (aanvang 15.00 uur) in de Sint-Bartholomaeuskerk aan de Kerkberg 1 in Beek, aanvang 15.00 uur. Vooraf is er een gratis lezing om 13.00 uur in Hotel ‘t Spijker Beek. Toegang concert 17 euro; leden Mozartkring gratis. (www.mozartkring.nl)