(foto: Joop Verstraaten
(foto: Joop Verstraaten Foto: Joop Verstraaten

Inbrekers richten ravage aan in kantoor Draisine

GROESBEEK – Inbrekers hebben in de late avond van woensdag of in de nacht ingebroken in het kantoor op het station Groesbeek van de Draisine op het marktterrein in Groesbeek.

Door een ruit te vernielen zijn de inbrekers het kantoor binnengekomen en hebben er een grote ravage aangericht. Ze zijn er uiteindelijk vandoor gegaan met een kluis en diverse kantoorspullen waaronder een computer met beeldscherm. De opengebroken kluis en diverse spullen zijn donderdagmorgen aangetroffen in de parkeergarage bij de supermarkten Aldi en Jan Linders. Het is onwaarschijnlijk dat er veel geld in de kluis gezeten heeft, omdat de boekingen van de draisine via het kantoor in Kranenburg lopen.

De technische recherche heeft de spullen in veiligheid gebracht en onderzocht naar eventuele achtergelaten sporen. De politie van Groesbeek doet een beroep op eventuele getuigen met haar contact op te nemen. De aangerichte schade loopt in de honderden euro's. Een schoonmaakbedrijf heeft de ravage in het kantoor opgeruimd en een glaszetter heeft een nieuwe ruit aangebracht.