(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks)

Vrijwilligers KinderVakantieWerk Groesbeek

maken van reünie groot feest

GROESBEEK – Voor de ruim zeshonderd vrijwilligers van de afgelopen vijftig jaar van KinderVakantie Werk Groesbeek is vrijdagavond de kermis al begonnen in de schutterstent bij café Hopmans aan de Hoge Horst.

Het huidige bestuur had de schutterstent weten te regelen om het reünie ter ere van het 50-jarig bestaan te vieren. De tent was aangekleed in 50 jaar KVW. KVW Groesbeek is 50 jaar geleden opgericht door pastor Jan van Gestel die op zijn beurt Sjef Schmiermann, Harrie Derks, Joop Schuurs en Henk Gröning benaderde en vanaf die tijd is het alleen nog maar in stijgende lijn gegaan.

Toen Van Gestel de tent binnenkwam ontstond er spontaan een daverend applaus. Momenteel doen er jaarlijks rond de 500 kinderen mee, die begeleid worden door zo'n 150 vrijwilligers en KVW is uitgegroeid tot een groot sociaal evenement. Namens het gemeentebestuur sprak wethouder Irma van der Scheur de gouden KVW toe. "Met ruim 600 vrijwilligers gaat vanavond het dak eraf. Vanaf het begin dat Van Gestel het initiatief nam, is het al een groot succes terwijl elders het KVW onder druk staat aldus van de Scheur. Dankzij jullie hebben honderden kinderen jaarlijks een fantastische laatste week van de vakantie. Dankzij de saamhorigheid en gezelligheid hebben jullie aan vrijwilligers geen gebrek. Het gemeentebestuur maakt voor jullie een diepe buiging en zet het petje af", aldus wethouder Van de Scheur. Het feest kon beginnen met muziek van diverse DJ's van de afgelopen 50 jaar en discotheek Push Inn . Ook het verrassingsoptreden van de Schmiermannen ging er in als koek.