(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks)

Kermismis schutterij Sint-Hubertus laatste maal in Heilig Hart Kerk

GROESBEEK/DE HORST – Maandagmorgen om 10.00 uur begon in de Heilig Hartkerk op De Horst voor de laatste maal de traditionele kermis Heilige Mis plaats. De kerk gaat plaatsmaken voor brouwerij D'n Drul die de karakteristieke kerk gekocht hebben.

Eerst hadden de schutters en genodigden waaronder burgemeester Slinkman en wethouder Sylvia Fleuren, geestelijk adviseur pastor Jan vaan Gestel en pastoor Henk Janssen een koffietafel genuttigd in het schuttershome. De eucharistieviering met schutterseer had dit jaar als thema 'Grenzeloos feest' en werd bijgewoond door veel Horstenaren.

Deze plechtige schuttersmis werd muzikaal opgeluisterd door het kerkkoor Horst Sionsheuvel Breedeweg alsmede door het Duo Kleur, dat menigmaal de handen op elkaar kreeg. Na een vendelhulde op het kerkplein ging het bonte gezelschap met in hun midden de nieuwe Koning André Jansen in optocht naar de tent. Hier werd Koning André Jansen verwelkomd door over de vaandels te lopen en werd daarna voorzien van de versierselen die bij het Koningschap horen door burgemeester Mark Slinkman.

Naar verluidt zal de kermismis het volgend jaar plaatsvinden in dorpshuis De Slenk aan de Reestraat eveneens in kerkdorp De Horst. Nadat afscheid genomen was van het oude koningspaar Han en Judith Theunissen en Keizer Jeu de Ruyter kon de kermis beginnen op muziek van de kermisband bij uitstek 'Summerland'.