(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks)

Prikkelarme kermis

in Groesbeek druk en succesvol

GROESBEEK – Ook de derde editie van de prikkelarme kermis waarmee de kermis in Groesbeek zaterdagmiddag om 15.00 uur begon in een groot succes geworden. Het viel op dat niet alleen mensen die al snel overprikkeld raken van hard geluid, keiharde muziek en flitsende lampen maar ook vooral ouderen mensen die met hun kleinkinderen een bezoek aan de kermis hebben gebracht.

Ook dit jaar waren er weer diverse vrijwilligers, onder wie de raadsleden Miengske Borremans, Rob Verheijen en Ruud Verstraaten die de helpende hand boden aan de kermisgasten die hulp nodig hadden om in de diverse attracties te komen. Dat werd zeer gewaardeerd. De eerste rit in de Grand Carrousel van de familie Saedt werd gemaakt door wethouder Irma van der Scheur samen met Evelyne Wijers-Lunenburg, die drie jaar geleden het initiatief genomen had om enkele uren een prikkelarme kermis te houden, omdat zij een autistische zoon heeft.

Het gemeentebestuur vond het een goed idee en samen met de kermisexploitanten is toen besloten de eerste drie uur een prikkelarme kermis te houden en met succes. Ook de voorzitter van de Nederlandse Kermisbond Jan Boot kwam in Groesbeek een kijkje nemen hoe de prikkelarme kermis verliep. Hij liep samen met wethouder Van der Scheur over het kermisterrein en was onder de indruk van het verloop en drukte. De kermisexploitanten waren eveneens bijzonder tevreden, zodat de prikkelarme kermis in Groesbeek ongetwijfeld een blijvertje zal zijn.