Bloeiende grassen in de polder. (foto: Truus Nauta)
Bloeiende grassen in de polder. (foto: Truus Nauta) Truus Nauta

Het 3oeverfestival in de Ooijpolder

OOIJ - Het 3 oeverfestival in het derde weekend van september. Dat is genieten op de oevers van de Gelderse Poort. Met muziek, theater, dans en kunst en eten en drinken. Kom fietsen, wandelen of varen, langs dijken, dorpen en uiterwaarden!

De Open Atelier Route is een onderdeel van het festival. Kunstenaars openen hun atelier voor het publiek. Anderen brengen hun kunstwerken naar aparte locaties. Truus Nauta uit Ooij is deelneemster aan deze Open Atelier route. Toen zij ruim veertig jaar geleden in het dorp Ooij is komen wonen, was ze verrukt van het landschap om haar heen. Al fietsend over dijken en binnenwegen en nu ook het wandelend over de boerenland paden, voelt ze zich een bevoorrecht mens.

Het landschap inspireerde haar zo, dat ze het heeft weergegeven met textiel als materiaal. Ze exposeert haar 'Landschappen in Textiel' in de natuurvriendelijke zelfpluktuin Ooijs Moois aan de Leuthsestraat in Ooij. de openingstijden zijn van 11.00 tot 17.00 uur op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 september.

(www.ooijsmoois.nl, www.truusnauta.nl, www.3oeverfestival.nl)

De zelfpluktuin Ooijs Moois. (foto: Truus Nauta)