(Foto: Joop Verstraaten)
(Foto: Joop Verstraaten)

Meditatieve wandeling

GROESBEEK – Vanaf de protestantse kerk aan de Kerkstraat in Groesbeek is donderdagmorgen – de eerste donderdag van de maand – weer een oecumenische wandeling vertrokken met als thema ; Als je goed om je heen kijkt zie je overal kleur '.

Deze wandelingen worden georganiseerd door de katholieke parochie en de protestantse gemeente in Groesbeek. Donderdagmorgen 6 september werd er even voor tien uur vertrokken vanuit de serre van de protestantse kerk richting bos via het betonnen fietspad. Het eerste half uur konden de in totaal zes wandelaars (inclusief een mijnheer in een rolstoel) het thema in stilte overdenken.

Onder de wandelaars was een vakantiegangster en een echtpaar dat onlangs in Groesbeek is komen te wonen. Bij terugkomst rond kwart over elf was er nog een meditatief samenzijn in de kerk onder leiding van Ria Hopman, waarna er nog een kaarsje werd aangestoken op de glazen tafel in de kerk. Nadat er in de serre gezamenlijk koffie/thee gedronken was, gingen de wandelaars weer ieder zijn / haar eigen weg.