(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks)

Oud-minister-president Dries van Agt keek mee...

Winnaars kermisactie Groesbeek de lucht in

GROESBEEK – De drie winnaars van de kermisactie in Groesbeek die op de laatste kermisavond woensdag 5 september een ballonvaart hebben gewonnen voor twee personen kregen zaterdagmiddag bericht dat zij om 18.00 uur in de weide bij Hotel restaurant De Wolfsberg moesten zijn.

De zes ballonvaarders waren Roy Jacobs met zijn zwager, de heer Schlijper met zijn zoon en Mieke Willems-Verstraaten met haar man Ruud. Voordat de gelukkigen het luchtruim kozen moesten enkele nog wat hand- en spandiensten verrichten om in de ballon zoveel lucht en warmte te blazen dat het luchtvaardig was. Deze actie had veel bekijks van niet alleen de families van de ballonvaarders maar ook van de gasten die in het restaurant van De Wolfsberg verbleven. Onder hen oud-minister-president Dries van Agt die de borrel en diner even liet voor wat het was.

Even na half zeven stegen de winnaars in de rieten mand samen met de ballonvaarder de lucht in onder applaus van de achterblijvers en ook marktmeester Stef van de Poll die hiermee zijn dertigste organisatie van de Groesbeekse kermis erop had zitten. De ballon ging in eerste instantie richting Millingen, maar kwam uiteindelijk net buiten Kleef terecht waar de ballon een perfecte landing heeft gemaakt.