(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks)

Senioren starten

indoorkermis in De Sprong Ooij

OOIJ – Ruim 130 senioren afkomstig uit Ooij, Leuth en Groesbeek hebben vrijdagmiddag het startsein gegeven van de Ooijse indoorkermis in dorpshuis De Sprong.

De stichting Dorpshuis De Sprong had samen met KBO Ooij deze indoorkermis opgezet. Met succes is vrijdagmiddag gebleken. Voorheen werd er dinsdags in de schutterstent een seniorenmiddag gehouden, maar sinds twee jaar is die middag komen te vervallen omdat de Ooijse kermis wordt gehouden van vrijdag tot en met maandag. Theo Verriet van de stichting Dorpshuis De Sprong was van mening dat de senioren niet teleurgesteld konden worden en heeft samen met de KBO deze middag met succes opgezet.

Er is duidelijk behoefte aan, liet hij vrijdagmiddag weten. De muziek van deze vervroegde kermismiddag voor de senioren was in handen van Theo van Blitz die er een ouderwetse kermismiddag van wist te maken en hij strooide menige wals, tango, veleta de zaal in, alsmede muziek waarop perfect ge-linedancet kon worden. Ook was er in de zaal een kraampje waar men kon ballengooien met stoffen ballen, en een schiettent. Daarnaast was er een snoepkraam met een mini-popcornmachine. De kermisgasten werden getrakteerd op oliebollen die vrijdagmorgen in De Sprong gebakken ware,n. Het volgens jaar wordt deze kermis gegarandeerd herhaald aldus Theo Verriet. "Want het is een schot in de roos gebleken."