(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks)

Fanfare wijkt uit naar Kekerdom

MILLINGEN – Fanfare Sint-Cecilia is noodgedwongen uitgeweken voor repetities en vergaderingen naar haar collega-muziekvereniging UNA in Kekerdom. De oorzaak is dat het verenigingsgebouw van fanfare Sint-Cecilia wegens instortingsgevaar is gesloten.

Het pand aan de Wethouder Arntzstraat is naar verluidt 5 centimeter gezakt en vertoont meerdere scheuren, terwijl de buitenmuur nog alleen vast zit aan ankers. Volgens deskundigen is door de hoogteverschillen in het grondwaterpeil de ondergrond in beweging gekomen. Het verenigingslokaal is in 1954 gebouwd door de eigen leden van Sint-Cecilia en jaren later is er nog een verdieping bovenop gekomen. Aan die fundering mankeert niets, laten deskundige weten. Wat er kan gebeuren is dat de buitenmuur naar buiten kan vallen en dat is gevaarlijk. Om het pand enigszins weer op te kunnen knappen is naar schatting tussen de 40.000 en 50.000 euro benodigd en dan is het nog een noodoplossing. Dat geld heeft Cecilia niet.

Momenteel wordt bekeken of de gemeente Berg en Dal Sint-Cecilia uit de nood kan helpen zodat er weer in het eigen lokaal gerepeteerd en vergaderd kan worden. Misschien dat ooit het plan van het CDA weer uit de kast kan komen om op sportpark De Hove een multicultureel centrum met concert-theaterzaal en sporthal te gaan bouwen. Daarin zou dan Sint-Cecilia en Ons Genoegen een eigen ruimte kunnen krijgen. Of het ooit zo ver komt, is maar de vraag.