Paul van Loon. (foto: Tuffcat Media)
Paul van Loon. (foto: Tuffcat Media)

Met je vrienden naar de bieb

BEEK - Van 3 - 14 oktober is het weer Kinderboekenweek! Onder het motto Kom erbij! kunnen kinderen allerlei voorstellingen en activiteiten bezoeken in verschillende vestigingen van de Bibliotheek Gelderland-Zuid.

Bijvoorbeeld de voorstelling ‘Wil jij mijn vriendje zijn?’ op 10 oktober in Bibliotheek Beek-Ubbergen. De knallende afsluiter is het Nijmeegs Kinderboekenfeest op 14 oktober in de Lindenberg.

Vriendschap staat centraal in deze Kinderboekenweek. Zo ook in de voorstelling ‘Wil je mijn vriendje zijn?’, dat op 10 oktober van 15.00 tot 15.40 uur is te zien in Bibliotheek Beek-Ubbergen. Hierin vertellen Pat & Pet een verhaal over een dier dat anders is dan de rest: giraffe. Het is een vrolijke, interactieve voorstelling waarbij geen kind stil kan zitten.

Win je favoriete boek

De bieb heeft deze week ook een speciale actie: als je tijdens de Kinderboekenweek lid wordt van de bibliotheek, maak je kans op je favoriete boek! Tot 18 jaar is een lidmaatschap van de bieb gratis. Met je lidmaatschap mag je niet alleen (prenten)boeken lenen, maar ook films, muziek, strips, luisterboeken en e-books.

Op zondag 14 oktober van 14.00 tot 17.00 uur sluit de Kinderboekenweek in Nijmegen feestelijk af met het Nijmeegs Kinderboekenfeest in de Lindenberg. Paul van Loon & Andere Snuiters spelen een griezelige voorstelling en schrijver Marc ter Horst legt uit hoe het nu precies zit met klimaatverandering. Kinderboekenschrijvers Janneke Schotveld & Annet Schaap zijn er ook. Het volledige programma is te vinden op www.obgz.nl/kinderboekenweek.