Afbeelding
Foto:

Zing mee met

gezelligheidskoor De Hofbrouwers

BEEK - Het gezelligheidskoor De Hofbrouwers is ontstaan tijdens de pronkzitting van Prins Carnaval in 1969. Was het dus aanvankelijk een carnavalskoor, later is men zich meer toe gaan leggen op het brengen van sfeer en gezelligheid in verpleeghuizen en ouderenbonden in de regio Beek – Berg en Dal met een repertoire dat bestaat uit Nederlandse, maar ook Duitse en Engelse liedjes.

Het koor staat onder leiding van Geert Kummeling en wordt begeleid door een accordeon en twee gitaren. Buiten: tijdens een sfeervol optreden. Binnen: tijdens de altijd gezellige repetitie-avonden in de pastorietuin met levende klokken; in het Kulturhus in Beek.

Wilt U meezingen? Meldt u zich aan op onze repetitie-avond in het Kulturhus van Beek, iedere dinsdagavond van 20.00 tot 21.00 uur of via het secretariaat: Nesciostraat 25, 6573 CG Beek – Berg en Dal, 024 6842714 / 06 54941026, FSmits@kpnplanet.nl.

Switch Dames winnen in Groesbeek

GROESBEEK - De kop is eraf! In Groesbeek wonnen we afgelopen zaterdag de gemeentederby van Ikaros D1.
In een overall goede wedstrijd, begonnen we twijfelachtig aan de eerste set.

Het liep niet zoals afgelopen donderdag, de passing was niet optimaal, we maakten meer fouten in de service en het scorend vermogen was minder. We liepen de hele set achter de feiten aan. Totdat Sadé, in het veld gekomen voor Josephine, aan service kwam. We kwamen bij en gingen erover heen. Setpunten vlogen vervolgens over en weer, helaas wist Ikaros deze als eerste te benutten, 31-29.

In de tweede set deden we (weer) wat ons was gezegd te doen. Inzet tonen, veel servicedruk en knallen in de aanval. Geen voorzichtig gedoe, gaan voor iedere bal. En dat loonde. Goede punten van Adriënne, mooie services van Niké en passes aan het net van Ruth. We wonnen de set met 15-25.

Ook de derde en vierde set gingen goed. Alhoewel we in de derde set een grote voorsprong weggaven, bleven we inzet tonen en overal voor gaan. De koppies gingen niet hangen deze keer. Josephine scoorden net zoals de eerste twee sets er rustig op los. Dat kon ook, want de passing was prima in orde. Sannah zorgde hier goed voor en pakten veel ballen. We hadden vier matchpoints nodig, maar uiteindelijk stond er 20-25 en 19-25 op het scorebord. Hatseflats, de eerste punten zijn binnen.

Zaterdag 29 september spelen we thuis. Om 16.30 uur in sporthal De Duffelt. Kom gerust kijken!