Aan het werk in mijn atelier. (foto: Berna Lamers van der Pool)
Aan het werk in mijn atelier. (foto: Berna Lamers van der Pool)

Van pool tot pool: 'n familieportret

PERSINGEN - Mijn naam is Berna Lamers (van der Pool) en woon in Nijmegen. Mijn beroep is kunstenares en gespecialiceerd in portretten van dieren en mensen. Daarnaast maak ik ontwerpen voor een designstudio.

Een nicht (Karin van der Pool) van mij is bezig met de stamboom van familie van der Pool uit te zoeken. Zo'n twee jaar geleden kwam zij via internet in contact met kunstenaar Leendert van der Pool uit New York en kunstenares Yvonne van der Pool uit Middelburg. Ik was blij verrast met nog twee kunstenaars in de familie! In september 2016 vierde Leendert zijn veertigjarig jubileum als kunstenaar in de schouwburg in Middelburg. Daar heb ik voor het eerst kennis gemaakt met Leendert (achterneef) en Yvonne (achternicht) uit Middelburg. Er was gelijk een klik tussen ons drieën. Diezelfde avond nog hadden wij besloten om samen te gaan exposeren.

Nu ruim 2 jaar na onze eerste ontmoeting in Middelburg is het zover! De familie expositie genaamd “Van Pool tot Pool” een familieportret, wordt gehouden op 13/14 oktober 2018 in het Kerkje van Persingen bij Nijmegen.

Op deze bijzondere familie expositie zullen naast mijn schilderijen en pasteltekeningen van dieren en natuur ook de werken te zien zijn van Yvonne van der Pool met 3D schilderijen en beeldhouwwerken. Leendert van der Pool is o.a. gespecialiseerd in maritieme onderwerpen in zowel olieverfschilderijen als pastels.

Meer informatie over de familie expositie staat op: https://www.facebook.com/BernaLamersArt.