Herfstconcerten, gedichten en kunst aan de muur

Thema Verval & Vervoering

GROESBEEK - Op 21 oktober presenteert hoboïste Lidia van der Vegt voor de negentwintigste keer een seizoenen-concert. Het programma - dat deze keer het thema 'Verval en Vervoering' heeft meegekregen - bestaat uit drie verschillende miniconcerten van een half uur, waarin muziek afgewisseld met poëzie de herfst zal inluiden.

Aan de muur zijn er natuurfoto's van Ronald Peeters te bezichtigen. In de pauzes kan men genieten van kruidkoek en warme chocoladedrank. Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren. Deze keer spelen reeds bekende musici bij het publiek weer mee: Anna Wiersum, altviool en Rik Helmes, piano. (door de virtuose piano-partijen speelt Rik op een vleugel) Er staan twee bijzondere romantische trio's op het programma die al gebaseerd zijn op gedichten. Composities van Charles Loeffler, August Klughardt en Francis Poulenc. De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en Henk Barendregt.

Harry Janssen zal deze keer proberen om herfstbloemen uit de vrije natuur in zijn creaties te verwerken, maar hij zal door een te droge zomer wat meer moeite hebben met het vinden die herfstbloemen. De miniconcerten beginnen 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur. De deur is ruim een kwartier voor aanvang open. Entree bij binnenkomst eerste of tweede concert 12,50 euro (voor de rest van de middag), bij binnenkomst laatste concert 7,50 euro. Kinderen: 2,50 euro.

Locatie is Kerkstraat 18 in Groesbeek. Reserveren is aan te raden. Mail daarvoor naar: lidiafrancis@yahoo.com. Meer info staat op www.lidiafrancis.nl.