Vreemde start seizoen DVSG

GROESBEEK - DVSG start het nieuwe seizoen thuis tegen DVE Trajanus. DVE Trajanus heeft veel nieuwe spelers gehaald en wil voor het kampioenschap gaan. Een pittige wedstrijd dus voor DVSG om het seizoen mee te starten.

Tot ieders verrassing weet DVSG al in de eerste minuut de 1-0 te scoren. Een inworp wordt doorgekopt en achterin scoort Tijmen Heus de 1-1 met het hoofd. Na 20 minuten scoort DVE de gelijkmaker. Er zijn kansen over en weer, maar de ruststand is 1-1.

Na rust lijkt DVE Trajanus een overwicht te krijgen. Totdat in de 57e minuut Tijs de Jong onderuit geschopt wordt. Rood voor DVE en een vrije trap voor DVSG. Menno Sillessen schiet de vrije trap op doel. De keeper kan de bal weg boksen, maar Tijmen Heus is attent en schiet de 2-1 binnen. Ook met een man minder is het nog niet zo dat DVSG de wedstrijd gewonnen heeft. DVE creƫert steeds goede kansen, maar scoort nog niet.

Niek Derksen en Luuk Rikken worden gewisseld voor Rico Voeten en Max Thijssen. Nog geen tien minuten na de wissel weet Rico Voeten door te breken en wordt door de keeper van DVE gevloerd. De scheidsrechter geeft een penalty. De keeper van DVE misdraagt zich richting de scheidsrechter, krijgt rood en daarna wordt de scheidsrechter nog bedreigd door hem. Hierop beslist de scheidsrechter om de wedstrijd te staken met een penalty te goed voor DVSG en nog negen minuten te spelen.

Zonde voor DVSG dat vandaag sinds lange tijd het seizoen had kunnen starten met een overwinning.Nu is het maar afwachten hoe eea straks verdere gaat. Zeker is dat volgende week uit gespeeld wordt tegen Niftrik.