Valse start voor Groesbeekse Boys

BREEDEWEG - Groesbeekse Boys is de start van de competitie niet goed begonnen. De uitwedstrijd in en tegen Ewijk ging met 2-0 verloren. Dit is een grote tegenvaller van het team uit Breedeweg. Na de degradatie afgelopen seizoen wil het namelijk meestrijden om de bovenste plaatsen.

De Groesbeekse equipe maakte geen goede indruk op het natte sportpark in Ewijk. De tegenstander daarentegen acteerde fel waardoor de Boys niet aan voetballen toekwam. Veel persoonlijke duels werden door de gastheren gewonnen. Door snel om te schakelen werd de aanval gezocht en de Groesbeekse verdediging onder druk gezet. Op deze wijze ontstond na vijf minuten voetballen de 1-0 stand. Na Groesbeeks balverlies werd een Ewijk speler met een splijtende pass vrijgespeeld waarna deze Groesbeekse Boys goalie Jeffrey Hoogenbosch wist te verschalken. In het verloop van de eerste helft creëerde Ewijk diverse kansen. Een half uur na de eerste treffer kwamen de gastheren dan ook terecht op 2-0 voorsprong.

Na de thee kwam Groesbeekse Boys iets beter voor de dag. Toch wist het ondanks de aanvallende wissels nagenoeg geen kansen te creëren. Een kwartier voor het eindsignaal moest de geel zwarte formatie met tien spelers verder na een rode kaart. Daarmee was de wedstrijd gespeeld.

In de thuiswedstrijd op sportpark Breedeweg aanstaande zondag 30 september tegen vv Krayenhoff heeft het team van trainer Michel Houterman de mogelijkheid de tegenvallende seizoensopening te herstellen. Aanvang van de wedstrijd is 14.00 uur.