Huidige werkgroep Tuindag stopt

BERG EN DAL – Na rijp beraad heeft de werkgroep Tuindag Berg en Dal besloten met de organisatie te stoppen. De eerste gezamenlijke Tuindag in 2016 voor heel de gemeente was de werkgroep blij verrast dat er liefst 39 deelnemers waren, dus een vliegende start.

In 2017 en 2018 was het aantal deelnemers zo laag dat de werkgroep uiteindelijk met veel kunst en vliegwerk tot een behoorlijke deelnemerslijst kon komen. Dit ondanks de belofte 'volgend jaar doen we echt mee' van vele aspiranten. Volgens de werkgroep staan de inspanningen (en die waren er veel) niet in verhouding tot wat het oplevert. Ook de aandacht in de pers en de belangstelling op de dag zelf zijn – ondanks de toegenomen communicatie – inspanningen van de werkgroep, niet meer wat ze geweest zijn. Tuindagen zijn er nu eenmaal veel en daarnaast zijn er steeds meer evenementen die om aandacht vragen.


Als er mensen zijn die de activiteiten van de werkgroep willen overnemen, dan zijn ze welkom en dan wil de werkgroep hun kennis en werkwijze graag met hen delen. In het kader van de privacy kan het deelnemersbestand niet overgedragen worden. Maar er kan wel een bericht uitgaan naar de adressen van ons bestand om de gegevens van een eventuele nieuwe organisator aan alle aspiranten en oud-deelnemers door te geven.
Enkele deelnemers aan de Tuindag in Berg en Dal namen ook deel aan de tuindagen van Groei en Bloei. In het verleden moest je lid zijn van deze organisatie om aan hun Tuindag mee te mogen doen, maar dat is nu niet meer het geval. Wie het wil, kan de oproep van Groei en Bloei in de huis-aan-huisbladen in de gaten houden en zich bij hen aanmelden voor de Tuindag in 2019.
De werkgroep dankte iedereen die de afgelopen jaren een bijdrage heeft geleverd aan de Tuindagen. Het 'kijken bij elkaar' was altijd een hoogtepunt en maakte ook verbinding tussen alle individuelen mogelijk. "Wij hebben veel mensen en onszelf een plezierige dag in een mooie tuin bezorgd", aldus de werkgroep met Hennie Smit-Locht, Paul Leenders, Angeline Willemse, Marcel Verschuuren, Marcel Tromp en Pauline de Wijer.