(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten)

Stekkenberg presenteert zich tijdens Burendag in Voorzieningenhart Op De Heuvel

GROESBEEK – Groesbeek-Noord heeft zaterdagmiddag van de nationale Burendag gebruik gemaakt om zich te presenteren onder het motto 'Stekkenberg presenteert zich'.

De bezoekers konden kennis maken met de bewonersinitiatieven in de wijk, men kon in de keuken kijken van verschillende verenigingen en instanties. Zo was er de actieve Kinder Activiteiten Club KAC met een stand evenals De Buurtlunch. Seniorenvereniging Sionsheuvel, vogelvereniging De Gekleurde Zanger, ROC met de cursussen inburgering en laaggeletterdheid en de cursus 'Haal meer uit je geld', Het Sociaal Team van Groesbeek Noord en Heilig Landstichting, Kinderopvang Domino en ZZG.

Onder de nieuwelingen was Op De Heuvel te bewonderen de Weggeefwinkel van onder andere Wilma Franssen. Zij heeft jaren in de zorg gewerkt en is nu met pensioen. Zij kreeg veel kleding van de verzorgden die ze nu gratis deelt voor hen die het nodig heeft. De Weggeefwinkel is een plaats waar je mag halen en doneren. Ook de stand van de 21-jarige Fenna Kamps die vanaf 1 september werkzaam is als Prevent Coach. Zij leert vooral kinderen bewust om te gaan met de dood en met een scheiding van de ouders. Volgens Fenna is het raadzaam om ons voor te bereiden op iets waar we allemaal misschien mee te maken krijgen. Zij geeft daarover lezingen en workshops. Ook het bedrijf Entertainment 4 Kids is in Groesbeek gevestigd en verhuurd springkussens.