(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks)

Gouden KNVB-speld voor

De Treffers-voorzitter Bert Janssen

GROESBEEK – De voorzitter van De Treffers Bert Janssen heeft vrijdagavond in het clubhuis van zijn geliefde voetbalclub De Treffers uit handen van de bondsvoorzitter van de KNVB Michael van Praag de Gouden Bondspeld op zijn revers opgespeld gekregen.

Van Praag was vrijdagavond te gast bij De Treffers in het kader van het 100-jarig bestaan waar hij de hoofdgast was bij het praatprogramma 'Groesbeek meets ….. topsport'. De presentatoren Ben Wegh en Eddie Geerts gingen met Van Praag in gesprek over diverse voetbalzaken. De avond werd bijgewoond door businessclub leden van De Treffers en AWC uit Wijchen en overige leden alsmede diverse belangstellenden. Op het eind van het programma werd Bert Janssen naar voren geroepen.

Michael van Praag was vol lof over de voorzitter van De Treffers. "Jij bent in 1974 lid geworden van De Treffers en werd al in 1980 tot 1995 voorzitter van de jeugdafdeling. Van 2002 tot 2004 was je vice-voorzitter en tot op heden voorzitter van deze grote en succesvolle vereniging. Jij bent een goede voorzitter", hield Michael van Praag Bert voor, "want anders had je het niet zolang vol gehouden. Al deze verdiensten heeft het bestuur van de KNVB doen besluiten om jou de Gouden Bondspeld toe te kennen."

Hierna ontstond er een daverend applaus als teken dat alle aanwezigen het met het toekennen van deze erespeld eens waren. Bert liet in zijn dankwoord weten zeer verrast te zijn, maar ik heb het altijd met liefde en plezier gedaan. Hij kreeg vervolgens een ingelijste certificaat terwijl zijn echtgenote Marian in de bloemetjes werd gezet.