(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Horeca echtpaar Henk en Mientje Janssen-Clappers 60 jaar getrouwd

GROESBEEK – Het is 63 jaar geleden dat Henk Janssen (81) en Mientje (79) elkaar hebben leren kennen op een dansles in 't Centrum in Elst. Henk (hofmeester bij de Marine) tikte Mientje af ten dans en dat was de tik van zijn leven, daar is nooit iemand tussen gekomen.

Nadat Henk uit dienst kwam is het stel verloofd en kregen zij de gelegenheid café De Roskamp in Bemmel over te nemen. Zij waren toen een van de jongste horeca-echtparen in Nederland Henk (21) en Mientje (19). Na vijf jaar begon het avontuur te lonken en vertrok het gezin met de boot 'De Willem Ruys 'naar Hamilton in Nieuw Zeeland. Daar wilde het stel ook een horecabedrijf beginnen maar kregen er geen kans voor omdat men Nieuw-Zeelander moest zijn.

Na 3,5 jaar vertrokken ze weer naar Nederland nu met de 'The Northern Star'. In het centrum van Nijmegen startte ze in de Milordbar die ze veranderden in de goedlopende 'Seepeardbar'. Na elf mooie jaren namen zij Café Restaurant Kronenbitter aan de Zevenheuvelenweg in Berg en Dal van Pa en Ma Janssen over. Onder de bezielde leiding van het horeca stel Henk en Mientje groeide het bedrijf uit tot een gerenommeerd restaurant waarvoor ze in 1985 werden onderscheiden met de Zilveren Hoffelijkheidspluim. In 1996 is Henk en Mientje met pensioen gegaan en wonen al ruim tien jaar in hun fantastische appartement aan de Spoorlaan in Groesbeek. Buiten zwemmen wat zij beiden altijd 's morgens gedaan hebben, is lezen de enige hobby's geweest omdat er geen tijd voor was. Momenteel doet Henk aan fitness en Mientje aan Joga. Henk en Mientje hebben twee kinderen gehad: een zoon en dochter, 4 kleinkinderen terwijl een achterkleinkind op komst is. Burgemeester Slinkman heeft het diamanten paar bezocht met de trouwactie van 16 september 1958 en uiteraard een bloemstuk.