(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten)

Personeel Jan Linders supermarkt vangt ongenode gast op

GROESBEEK – Klanten en personeel van de Groesbeekse supermarkt Jan Linders aan de Spoorlaan keken donderdagmorgen raar op toen een grote zwarte hond zonder baasje of bazinnetje de winkel in kwam lopen.

Normaliter is de supermarkt verboden voor honden, maar deze mooie zwarte hond had zich de toegang tot de supermarkt toegeëigend. De hond liep regelrecht naar de dierenvoederafdeling en bezocht daarna – voordat het personeel de viervoeter te pakken kreeg – naar de vlees en kaasafdeling. Diverse malen is in de supermarkt omgeroepen van wie de hond was, maar niemand meldde zich. Buiten de winkel werd de hond aan een geïmproviseerde riem gelegd, waar het dier voorzien werd van water en wat brokken.

Inmiddels had de bedrijfsleidster mevrouw Timmers – Rutten de dierenambulance gebeld en hield bij de hond een oogje in het zeil. Tegelijkertijd met de dierenambulance verscheen de bazin van de hond, die blij was dat haar hond terecht was. Deze bleek het hazenpad gekozen te hebben in een onbewaakt ogenblik.