De Aardhommels bekijken een alpenwatersalamander. (foto: Henny Brinkhof)
De Aardhommels bekijken een alpenwatersalamander. (foto: Henny Brinkhof)

Gezocht: nieuwe Aardhommels

GROESBEEK - De Aardhommels is de Groesbeekse natuurclub voor kinderen in de leeftijd van 9 -12 jaar. Iedere twee weken trekt de groep er op zaterdagmorgen op uit, soms lopend maar meestal op de fiets naar een plek in de omgeving zoals het Reichswald, Mookerheide en Groesbeeks bos.

Een greep uit de activiteiten: zoeken naar reptielen en sprinkhanen op de Mulderskop, waterleven onderzoeken in de beken, meedoen aan het ringen van roofvogelkuikens, paddenstoelen determineren in het bos. Buiten in de natuur is altijd wel iets te ontdekken en te beleven. Natuureducatie staat voorop. Alleen bij heel slecht weer blijven de Aardhommels binnen in de TullekesbĂ´m (Nijerf 9, naast De Treffers) om bijvoorbeeld braakballen uit te pluizen of vetbollen voor de vogels te maken.

De begeleiding is in handen van Henny Brinkhof en Erik Lamers, met oud-Aardhommel Britt als hulpleiding. Heb je zin om mee te doen, meld je dan snel aan bij Henny (024 3974221, email h.brinkhof@kpnmail.nl). De eerstvolgende keer is op zaterdag 6 oktober, van 9.00 tot 12.00 uur.