21-jarige Fenna Kamps verzorgt lezingen

en workshops voor rouw en verlies bij kinderen

GROESBEEK – De 21-jarige Fenna Kamps uit Groesbeek is sinds 1 september werkzaam als Prevent Coach. Het informeren van mensen en het geven van lezingen en workshops geven haar veel voldoening. In het onderwerp rouw en verlies bij kinderen: bewust omgaan met een scheiding geeft zij lezingen, kennismaking workshops en tweedelige workshops.

Deze lezingen en workshops zijn bedoeld voor ouders, verzorgers, opa's en oma's, professionals en eenieder die met kinderen te maken heeft. Het gezin is een veilige basis. Een veilige basis van waaruit het kind de wereld kan ontdekken en waar ze altijd op terug kunnen vallen. Een kind gaat er vanuit dat zijn of haar ouders altijd bij elkaar blijven. Hij/zij kent zijn/haar papa en mama al het hele leven en weet niet beter dat zij samen een gezin zijn. Samen met eventuele broertjes of zusjes horen zij bij elkaar.

Als ouders gaan scheiden, dan is dit voor een kind een ingrijpende verandering in het leven. Het kan zijn dat een kind dan ineens in twee huizen moet wonen of met papa of mama verhuist naar een andere woning. Ze zien papa of mama dan minder vaak. Daarnaast zijn kinderen overweldigd door emoties en onzekerheid wanneer zij horen dat papa en mama hebben besloten uit elkaar te gaan.

Voor ouders , opvoeders, opa's en oma's en professionals is het daarom van belang inzicht te hebben in diverse kindgerichte aspecten van een scheiding. Een scheiding is niet altijd te voorkomen. Je hebt als ouders wel invloed op de manier hoe je deze periode samen met je kind doorkomt en om ervoor te zorgen dat het kind geen enorme last met zich mee hoeft te dragen. Inzicht kan je helpen in een bepaalde situatie anders te kijken naar een kind en te reageren met meer begrip.

Tijdens de lezingen en workshops zal Fenna haar verhaal toelichten door middel van boeken, filmpjes, opdrachten en spelletjes, zodat de mensen zelf een beeld krijgen over hoe ze deze materialen zelf kunnen inzetten en dit onderwerp bespreekbaar kunnen maken bij hun kind of kinderen. Ook is eigen input tijdens de lezingen en workshops altijd welkom onder andere met vragen, eigen visie of persoonlijke verhalen.

Fenna Kamps is telefonisch bereikbaar onder nummer 06 37421688.