(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Zeeman: de bazaar van winkelcentrum Bellevue Groesbeek

GROESBEEK – De Zeemanvestiging in het Groesbeekse winkelcentrum Bellevue wordt in de volksmond ook wel 'de bazaar van Groesbeek' genoemd, waar bijna alles te verkrijgen is.

Volgens de bedrijfsleidster Jasmina van Ophuizen heeft dat veelal te maken met de diversiteit van de aangeboden artikelen. Daarnaast heeft Zeeman volgens haar naam gemaakt door hun kwalitatief goede producten tegen lage prijzen. Of het nu gaat om ondermode, bovenkleding voor zowel dames als heren, of baby – en kinderkleding vanaf de maten 50 tot 176, daarvoor kan men bij Zeeman terecht. Ook voor knotten wol waarvan Zeeman een ruime keuze in voorraad heeft, komen cliënten speciaal naar Zeeman toe. Volgens Jasmina wordt er momenteel veel gehaakt en gebreid, want wekelijks gaan er vele tientallen knotten wol de deur uit. Ook voor de huishoudelijke artikelen als knutselspullen is er veel vraag in de Zeemanvestiging in Groesbeek. De bellenblazen worden het gehele jaar goed verkocht aan ouders of opa's en oma's voor hun kinderen of kleinkinderen.

Momenteel maakt Zeeman zich op voor het Halloweenfeest, waarvoor een ruime sortering aanwezig is. Daarna wordt er weer een gedeelte van de winkel vrijgemaakt voor de Sinterklaastijd die weer wordt gevolgd door kerstversiering en spullen voor het ou– en nieuw feest. Zeeman heeft overigens het gehele jaar door acties die te vinden zijn in de voordeelbakken her en der in de winkel opgesteld. Momenteel zijn er vier personeelsleden in Zeeman Groesbeek werkzaam. Jasmina is momenteel nog wel op zoek naar een weekendhulp.