(foto: Arrianne Kersten)
(foto: Arrianne Kersten)

Goede opkomst OFO-project

REGIO - Dinsdagavond 18 september was er op sportpark De Hove een bijeenkomst van de volleybalverenigingen Switch ’87 uit Millingen en Ikaros uit Groesbeek. Het was de aftrap van het OFO-project.

OFO staat voor Ontwikkelfasegericht Opleiden en is een initiatief van de NeVoBo. Met ontwikkelfasegericht opleiden kijk je bijvoorbeeld niet alleen naar de kalenderleeftijd van de sporter, maar ook naar de biologische leeftijd. Waar het ene kind al door het dak groeit, blijft een ander van dezelfde leeftijd nog klein. Dit traject zal 12 tot 18 maanden lopen. Gedurende deze periode gaat de vereniging zich inzetten op het verbeteren van de ondersteuning en begeleiding van de jeugdtrainers, met als belangrijkste doel de trainers langer bij onze vereniging te behouden en het sportplezier bij jeugdsporters te vergroten.

Switch’87 is geselecteerd als één van de tien volleybalverenigingen uit Gelderland en gaat dit programma samen met volleybalvereniging Ikaros uit Groesbeek uitvoeren. Er waren zo’n dertig mensen op deze avond afgekomen, ongeveer even veel van Switch als van Ikaros. Goed om te zien dat er vanuit Groesbeek een flinke groep verenigingsmensen de moeite had genomen om naar Millingen te komen.

Vanuit de Nevobo was Roy Wassen aanwezig om meer informatie te geven over het traject. Roy zal gedurende dit seizoen ons de vereniging begeleiden en helpen met de uitvoering van dit project. Roy liet zien hoe het project tot stand is gekomen. Behalve de Nevobo is ook Provincie Gelderland en Topsport Gelderland betrokken bij het project.