Gebouw Vriendenkring Leuth. (foto: René van Zutphen)
Gebouw Vriendenkring Leuth. (foto: René van Zutphen)

Start renovatie dorpsgebouw Vriendenkring

LEUTH - De financiële toezeggingen van fondsen en overheden zijn binnen en de opdrachten voor de renovatie en herinrichting van dorpsgebouw Vriendenkring in Leuth zijn gegund. De renovatie en herinrichting van dorpsgebouw Vriendenkring gaat daarmee definitief van start.

Gemeente Berg en Dal, Provincie Gelderland, Woningcorporatie Oosterpoort, Oranje Fonds, Rabobank coöperatiefonds, Stichting Volksbelang van 1895 en VSB Fonds hebben ieder een financiële bijdrage toegezegd. Daarnaast zal Stichting Triangel, verantwoordelijk voor exploitatie, beheer en onderhoud van dorpsgebouw Vriendenkring, een eigen bijdrage leveren in de vorm van geld en de inzet van vrijwilligers. Schutterij Vriendenkring (eigenaar van het gebouw) kan daarmee met een gerenoveerd en opnieuw ingericht gebouw haar 100-jarig jubileum vieren.

Na de kermis van Leuth zal van woensdag 10 tot en met zondag 14 oktober de grote- en kleine zaal en de keuken van het gebouw leeggehaald worden. Hiervoor kan stichting Triangel en schutterij Vriendenkring alle steun van vrijwilligers gebruiken. Dus geef je hiervoor op bij een van de bestuursleden of tijdens de komende kermis. Op maandag 15 oktober zal er gestart worden met de renovatie en herinrichting. Doel is om op 1 februari het gerenoveerde en opnieuw ingerichte gebouw op te leveren.

Het gebouw voldoet dan aan de eisen van deze tijd qua toegankelijkheid voor mindervaliden, qua comfort en gebruiksgemak en ook qua duurzaamheid. Juist ook om nieuwe doelgroepen te kunnen huisvesten is het nodig om het gebouw op te knappen en opnieuw in te richten.