Prestatietocht

'Londen - Millingen op één wiel'

MILLINGEN - In 2019 bestaat het Juliana Bicycle Team uit Millingen aan de Rijn 110 jaar. Een vereniging met een rijk verenigingsleven. Al 110 jaar verbaast de club mensen over de hele wereld met hun acrobatische fietsshow. Met het Juliana Bicycle Team nemen we door ons zelf ontwikkelde kunstfietsen en materiaal deel in de grote sport- en muziekshows over de hele wereld.

Om het jubileumjaar van onze vereniging een extra sportief karakter te geven organiseren wij een prestatietocht “Londen-Millingen op éénwiel”. In tien dagen willen twaalf leden van onze vereniging minstens 640 kilometer fietsend op één wiel af gaan leggen! Als u na gaat dat er maximaal tien kilometer per uur op een éénwieler kan worden gefietst, dan is dit een geweldige prestatie.

Gedurende deze fietstocht doen zij veel grote steden en toeristische trekpleisters aan. We starten op 18 april in Londen en gaan via Graafschap Kent richting Folkestone. Vanuit Folkestone nemen we de trein en gaan via de Eurotunnel naar Calais. We vervolgen onze prestatietocht langs de Franse -en Belgische Noorzeekust, via de Zeeuwse eilanden naar Willemstad. Vanuit het pittoreske Willemstad vervolgen we onze weg door het Brabantse land richting Midden Limburg terug naar Millingen. Hier hopen wij op Koningsdag met de volledige groep te worden onthaald.

Vanaf half november wordt er in de omgeving van Nijmegen volop getraind. Voordat we daadwerkelijk van start gaan hebben we al ruim duizend kilometer in onze benen. (Contact: Roland Gesthuizen rwgjgesthuizen1993@kpnmail.nl).

Bingo in Ooij

OOIJ - Wandelsportvereniging De Roodborstjes uit Ooij houdt een bingo-avond op vrijdag 12 oktober.

De aanvang is 20.00 uur. De jackpot van 156 euro gaat er deze avond uit. De hoofdprijs is 230 euro. Iedereen is welkom in dorpshuis De Sprong in Ooij.