Overwinning Groesbeekse Boys!

BREEDEWEG - Na de nederlaag in de eerste competitiewedstrijd vorige week tegen Ewijk wist Groesbeekse Boys de tweede wedstrijd wel te winnen. Op sportpark Breedeweg werd tegenstander Kraayenhoff met 1-0 verslagen.

Groesbeekse Boys was gedurende de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Met goed combinatievoetbal werd de tegenstander de wil opgelegd. Toch wist het team van trainer Michel Houterman niet veel doelkansen te creƫren. In de eerste helft was het Jorn van de Horst die aan het begin van de wedstrijd de achterlijn wist te halen waarna zijn goede voorzet door de Groesbeekse spitsen niet binnengewerkt kon worden. De rust werd met een 0-0 ruststand bereikt.

Direct na de thee werd het krachtsverschil wel middels een doelpunt uitgedrukt. Jan Willem Hendriks draait zich knap vrij waarna hij Ruben de Bruin in staat stelde om van dichtbij binnen te schieten. Enkele minuten later had Jan Willem Hendriks de mogelijkheid om de marge te vergroten. Oog in oog met Kraayenhoff doelman Jorel Nachtegaal wist hij de bal niet binnen te werken. Een kwartier voor het eindsignaal moesten de Nijmeegse gasten met tien spelers verder. Desondanks kwam Kraaijenhoff in de slotminuten bijna nog op gelijke hoogte. Eerst rolde de bal na een schot rakelings naast, daarna eindigde een vrije trap van Angelo van Elk aan de buitenkant van de paal.

Zondag 7 oktober speelt Groesbeekse Boys weer een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan UHC. Na afloop van de wedstrijd is de trekking van de verjaardagsloterij. Aanvang van de wedstrijd is 14.00 uur.