Benauwde zege voor De Treffers

GROESBEEK – De Treffers boekte afgelopen zondagmiddag een benauwde, maar daarom niet minder welkome zege op het bezoekende HFC, de oudste voetbalclub van Nederland. Het liep stroef bij de roodzwarten die het op het middenveld regelmatig moesten afleggen tegen de Haarlemmers.

De Treffers startte wel met goede intenties er werd fel op de bal gespeeld en na twee minuten had De Treffers al op voorsprong moeten komen nadat Sjoerd Ars omver werd getrokken, maar de scheidsrechter wees niet naar de penaltystip. HFC kwam na een kwartier beter in de wedstrijd, tot twee maal toe moest de bal van de doellijn getrapt worden. Na een dubbele wissel in De Treffers formatie kwam er weer wat lucht in. Een voorzet van Koen Maertzdorf werd door Sjoerd Ars op een haar na gemist en de inzet van diezelfde Maertzdorf uit een daaropvolgende hoekschop werd door een verdediger uit het doel gekopt.

De Treffers probeerde het na de rust met lange ballen, die vrij simpel werden onderschept. HFC kreeg steeds meer de kans voor tegenstoten. Na een kwartier in de tweede helft kwam Maertzdorf goed door, waarna Sjoerd Ars recht op de doelman mikte. Uit een daarop volgende hoekschop van Wouter op den Camp kopte Pim Balkestein alsnog raak: 1-0. Het werd vervolgens nog een heel penibel half uurtje. HFC bleef de aanval zoeken en drukte De Treffers ver terug. Dat bood vervolgens weer mogelijkheden voor counters. Als een kopbal net naast van Sjoerd Ars en een kopbal over doel van Niels Wouters wel doel hadden getroffen, zou de veilige haven eerder zijn bereikt. Nu moest het thuispubliek nog tot de 93ste minuut in spanning toekijken, maar toen waren de zo belangrijke drie punten dan ook binnen.