(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten)

Generaal Gavinstraat Groesbeek

in trek bij inbrekers en overvallers

GROESBEEK – Zaterdagavond even na half negen is een gewapende overval gepleegd op een woning aan de Generaal Gavinstraat 38 in Groesbeek. De overval werd gepleegd dor twee daders die de bewoonster van de woning (64), die alleen thuis was, dreigde met vermoedelijk een pistool.

Een van de daders was volgens de politie een negroïde vrouw en naar schatting 25 jaar oud evenals de mede-overvaller. Beide overvallers droegen donkere kleding en droegen een donkere sjaal voor hun gezicht. De daders richtte het pistool op haar hoofd en sommeerde haar op een stoel te gaan zitten waarna zij de woning hebben doorzocht ook de bovenverdieping. Later beek dat ze de sieraden ongemoeid hadden gelaten. Of er daarnaast nog iets buit hebben gemaakt is niet bekend. De bewoonster was zo van streek dat ze door de buren is opgevangen. Het slachtoffer is verder ongemoeid gelaten.

De technische recherche is gealarmeerd om ter plaatse een onderzoek in te stellen, evenals een hondenbegeleider om eventuele sporen veilig te stellen. Volgens buurtbewoners is het de laatste tijd opgevallen dat er met regelmaat een scooter langzaam door de Generaal Gavinstraat rijdt met daarop negroïde personen die alles opnemen. In de nacht van vrijdag op zaterdag is enkele huizen verder ingebroken tijdens afwezigheid van de bewoners. Daar werd aan de achterzijde een deur geforceerd om de woning binnen te komen, waarna het hele huis is doorzocht. Zover bekend zijn er sieraden ontvreemd. Twee maanden geleden is eveneens ingebroken tijdens de afwezigheid van bewoners aan de Generaal Gavinstraat. Ook daar zouden sieraden ontvreemd zijn.