Radioprogramma

houdt Prog–Rock Festival

GROESBEEK -Het radioprogramma Progrock dat elke vrijdagavond tussen 21.00 en 22.00 uur te beluisteren is bij omroep Berg & Dal bestaat inmiddels 12,5 jaar. Om dit heugelijke feit niet ongemerkt voorbij te laten gaan hebben de presentatoren van dit programma Ino Groos en Peter Willems een prog en rockfestival georganiseerd.

Op vrijdagavond 19 oktober zullen de formaties van Trien, Porcupine Treebute en Roxx hun opwachting maken in de Nachtwachtzaal van de Linde. De zaal gaat open om 20.00 uur waarna Van Trien om 20.45 de aftrap zal verrichten. Van Trien is een rockband met een breed en verrassend repertoire. De band van Groesbeekse bodem bestaat uit vier gepensioneerde muzikanten, die hun talenten hebben gebundeld. Ze geven duidelijke voorkeur aan stevige classic rock, die op aantrekkelijke pakkende wijze wordt gebracht.

De tweede band van deze avond is Porcupine Treebute. Een goede tribute aan de prachtige muziek en waanzinnige shows van Steven Wilson en metgezellen is moeilijk te vinden. Deze band is misschien niet de eerste daarin, maar wel de meest toegewijde. Opgericht in augustus 2011, door ervaren muzikanten die al veel tijd hebben gespendeerd op het podium, is de fundering uitgelegd voor wat de meest eerlijk klinkende Porcupine-tribute band van de wereld zou worden. Allen een voorliefde delende voor Steven Wilson en progrock in het algemeen. "Deze band klinkt alsof de geest van Steven Wilson zelf aanwezig is."

Voor degene die de formatie Roxx niet kennen, dat klopt want het zal hun debuut-optreden worden. Er wordt reikhalzend naar uitgekeken en de verwachtingen zijn hoog gespannen. Deze band speelt voornamelijk melodieuze rock uit de jaren '80. De rockavond wordt afgesloten met een spetterende finale waarin de drie bands gezamenlijk een Pink Floydmedley ten gehore zullen brengen.

De entree voor deze unieke avond met drie gedreven bands bedraagt zeven euro en kun je online bestellen via www.delinde.nl of op de avond zelf aan de kassa. Verdere informatie staat op www.delinde.nl, de FB pagina van de Linde en Progrock.