(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

AH in winkelcentrum Bellevue heeft vers hoog in 't vaandel staan

GROESBEEK – Vers, dat is het stokpaardje van de Albert Heijnvestiging in het Groesbeekse winkelcentrum Bellevue en daar gaan ze voor, aldus bedrijfsleider Sander Verdijk. "Wij willen haantje de voorste zijn en blijven als het om vers gaat. We hebben er zelfs een schoolproject van gemaakt."

Samen met basisschool Op De Heuvel gaat dit project binnenkort van start. De slogan 'AH let op de kleintjes' gaan we combineren met 'De kleintjes letten op vers'. De leerlingen van groep 7 en 8 krijgen in eerste instantie een kick-off in de winkel, waarna de kinderen in groepjes de versafdelingen langs gaan en hun bevindingen vervolgens op papier zetten.

De afdelingen groente en fruit, broodafdelingen, vleeswaren, vlees en gebak zullen onderworpen worden door de jeugd. De jeugd krijgt hiervoor alle ruimte in de supermarkt, die ze denken nodig te hebben om een goed oordeel te kunnen vellen over de versheid van de AH-vestiging in Groesbeek. Ook krijgen zij volop de gelegenheid om in de supermarkt klanten te interviewen. Ook voor de schooljeugd die het laatste jaar of laatste jaren op de basisschool zitten is het een hele uitdaging om dit onderzoek te starten naar de kwaliteit van de versproducten en de presentatie ervan. Het project zal worden afgesloten samen met de ouders om de leiding van AH op de hoogte te stellen van hun bevindingen en aanbevelingen. "Die zullen wij indien opvolgen want een eerlijker advies kunnen we niet krijgen." Daarvan is Sander Verdijk overtuigd. "De leerlingen zullen bedankt worden met een presentje van AH voor de genomen moeite", aldus Verdijk.