(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten)

Weergoden zijn ook de twaalfde editie van de Wijnfeesten goed gezind

GROESBEEK – Ook de twaalfde editie van de Nederlandse Wijnfeesten in Groesbeek heeft het over het weer niet te klagen gehad. De zon zorgde ervoor dat het behaaglijk was om langs de tientallen wijnstands te lopen.

Wijn of het nu witte, rode of rosé betrof, wijn speelde in ieder geval de hoofdrol in dit traditionele gebeuren op het Marktterrein aan de Spoorlaan in Groesbeek. Daar tussendoor stonden diverse stands die voor de inwendige mens moesten zorgdragen. Vrijdagavond werden de Wijnfeesten geopend met het onderdeel 'Business meets Wine' waar Mr. Kegro Jan Kersten een presentatie hield, waarbij Wijnkoningin Bernadette met haar partner ook bij aanwezig was.

Jammer was dat de ondernemers dit gebeuren enigszins wat in de steek lieten, gezien de opkomst. Zaterdagmiddag om 13.00 uur kwamen de eerste wijnkenners op de Wijnmarkt en met de wijnglazen in de hand werd er al direct geproefd van de verschillende wijnen. Op het Dorpsplein waren op beide dagen kunstzinnige nieuwe ambachten te bewonderen, die vervolgens ook te koop werden aangeboden.

Zaterdagavond was er in de tent op het Marktterrein een meezingfeest, dat uitmondde op een ware houseparty, wat eigenlijk niets met Wijnfeesten te maken had. Op de hoek van de Kerkstraat/Dorpsstraat was een kidsplein met diverse leuke attracties voor de kinderen. Zondag vond daar het NK Wijnvatrollen plaats. Daarnaast hadden enkele wijngaarden hun deuren op beide dagen geopend, evenals het wijncentrum, waar workshops plaatsvonden.