(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Kranenburg, Millingen en

Groesbeek in de prijzen bij Edelras

GROESBEEK – De kleindierkeurmeesters Stoot en Meijer hebben zaterdag de handen vol gehad aan het keuren van de ruim honderd kleindieren die waren tentoongesteld in De Boerenbond / Pets Place aan de Kloosterstraat in Groesbeek.

Zaterdagmiddag om half drie waren ze nog steeds kippen aan het keuren maar bij de Hoenders en sierduiven zat inmiddels de klus erop. Erik Weijers voorzitter van kleindiervereniging Edelras heette de fokkers, leden en overige belangstellenden welkom. Hij dankte de fokkers voor de inzending van de ruim honderd kleindieren, waaronder diverse uit Duitsland. Weijers ging vervolgens over tot de prijsuitreiking. Kampioen grote hoenders werd de Westfaalse doodlegger van de heer Meijer uit het Duitse Kranenburg en bij de sierduiven ging Theo Awater uit Millingen aan de Rijn met de Figurita duif met de eerste prijs aan de haal.

De keurmeesters wezen vervolgens de dwerghoender de Barneveldse kriel van Tony Nillesen als kampioen aan evenals de Antwerpse baardkriel van Jayden Binnenhei een van de jeugdleden aan als kampioen. Alle kampioenen kregen een volle zak voer mee naar huis. Voorzitter Erik Weijers was na afloop een blij mens, de tentoonstelling was weer geslaagd en er hadden zich vier nieuwe jeugdleden aangemeld.