(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto:

Gouden concert Vivace in kapel

van voormalig klooster Mariëndaal

GROESBEEK – Het Groesbeekse koor Vivace heeft zaterdagavond een concert gegeven ter gelegenheid van het gouden jubileum in de knusse kapel van het voormalige klooster Mariëndaal boven Gasterij 't Groeske.

Naast het concert van het koor waren ook oud-leden uitgenodigd om er gelijker tijd een reünie werd gehouden, waarvoor zich liefst honderd oud-leden hadden aangemeld. De voortrekkers bij de geboorte van het zangkoor in 1968 was ongetwijfeld pastor Jan van Gestel bijgestaan door enkele enthousiaste Groesbeekse jongeren. Vivace heeft jarenlang de kerkdiensten in de Cosmas en Damianuskerk opgeluisterd en zorgde steeds voor volle kerken. Maar door een ander inzicht van de kerkleiders in Groesbeek – die zich niet konden vinden in het repertoire van het koor kwam hier abrupt een einde aan.

Ook buiten de kerk was Vivace een graag gehoord koor en maakt terecht al jaren deel uit van het Groesbeeks muzikale landschap met jaarlijks diverse optredens her en der. Nadat Vivace enkele nummers had laten horen op het altaar van de kapel – die eigenlijk veel te klein was- trad het XXL- koor op (leden en oud-leden van Vivace) dit tot groot genoegen van de aanwezigen in de bomvolle kapel. Momenteel zijn de voorbereidingen in volle gang om in het najaar van 2019 een groots jubileum optreden te gaan verzorgen. Zaterdagavond werd er na het reünie concert nog gezellig nagebabbeld in Gasterij 't Groeske waar menige oude koe uit de sloot werd gehaald.