(eigen foto)
(eigen foto)

Henk Rikken van Rikjo

verlaat het bedrijf

GROESBEEK – De 60-jarige Henk Rikken gaat op 18 oktober na 41 jaar het bekende bedrijf Rikjo verlaten en gaat genieten van zijn welverdiende pensioen.

In 1962 begon vader Toon Rikken (als postbode beter bekend als Tönje Rieke) een assurantiekantoor in zijn woning aan de Hoflaan in Groesbeek. In 1977 werd Toon ziek en kwam Henk vervroegd uit militaire dienst om zijn vader te assisteren en samen runden ze het verzekerings– en hypotheekkantoor en onderhielden de contacten met de klanten. In 1981 kwam ook broer Gerard in de zaak en nam geleidelijk aan de verzekeringstak van vader Toon over. Even daarna toen Gerard ingeburgerd was, heeft Henk zich volledig toegelegd tot op het verstrekken van hypotheken en levensverzekeringen.

In 1993 is ook broer Christian in het bedrijf gekomen met zijn administratiekantoor. Het woonhuis aan de Hoflaan werd door die uitbreiding veel te klein waarna ze in 1996 het ouderlijk huis van moeder aan de Herwendaalseweg 3 waarin Modan was gevestigd betrokken. In 2000 werd het dienstverlenende bedrijf Rikjo uitgebreid met makelaardij waar Gert Jan Janssen verantwoordelijk voor is. Rikjo B.V. is al ruim vijftig jaar een begrip in Groesbeek en omstreken. De hypotheken- en levensverzekeringentak van Rikjo zullen bij het vertrek van Henk Rikken worden overgenomen door Rob van Dop en Martien Loeffen.

Donderdag 18 oktober kan men van 18.00 tot 21.00 uur afscheid nemen van Henk Rikken tijdens een afscheidsreceptie in restaurant 't Zwaantje aan de Groesbeekseweg in Mook.